MENU

Φτιάχνοντας το Σήμερα

Θηλυκά Εργαλεία για Οικονομική Αφθονία

5 Μαΐου 2016 Comments (0) Views: 1159 New You

Ο ευκολότερος τρόπος να ανακαλύψεις τα όνειρά σου, σήμερα

Από ό,τι φαίνεται, δεν είμαστε μόνες. Κάπου, κάπως, σχεδόν πάντα μια άλλη Γυναίκα νιώθει όπως εμείς, αναζητά απαντήσεις, τρόπους, θέλει στήριξη, ξέρει κάτι και θέλει να το μοιραστεί, έχει παρεμφερείς ανάγκες, και τέτοιες εποχές ξανα-αναζητά τα όνειρά της. Αν το καλοσκεφτείς, είναι μαγικό, γιατί συνδεόμαστε τόσο εύκολα πια και βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τις συμπτώσεις, βοηθά, εμπνέει και στηρίζει η μία την άλλη πιο άμεσα.

Καθώς εγώ μάς έγραφα για το «Φτιάχνοντας το σήμερα«, λίγα χιλιόμετρα μακριά η Νικόλ Βουρβουριώτη έγραφε ένα αντίστοιχο κείμενο.

Η Νικόλ ξέρει και έχει βρει τρόπους. Ως Life Coach και δημιουργός του Inspired for Life μάς δίνει εργαλεία. Ένα από αυτά είναι και Ο ευκολότερος τρόπος να ανακαλύψεις τα όνειρα σου, σήμερα:


Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι γεννιόμαστε με κάποιο χάρισμα, με κάποιο όνειρο, με κάποια undeniable κλίση, μέσα από την οποία όχι μόνο έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε τη ζωή μας νιώθοντας πληρότητα αλλά κάνουμε και τον κόσμο μας καλύτερο while at it. 

 

Όμως πολύ συχνά, ως personal life coach, συναντώ ανθρώπους που έχουν χάσει τόσο την επαφή τους με αυτό το “κάτι” που πια δεν είναι σίγουροι ότι υπάρχει. 

 

“Δεν χρειάζεται όλοι να έχουμε όνειρα” ακούω… 

“Έτσι όπως είναι η κατάσταση τα όνειρα μας μάραναν” λένε… 

 

Και το όνειρο πεθαίνει μέσα τους, σαπίζει σαν σπόρος που κανείς ποτέ δεν πότισε. Και η ζωή γίνεται βαρετή, ένας συνεχής αγώνας επιβίωσης, δουλειά, λογαριασμοί, ενοίκια, δάνεια, δουλειά και πάλι από την αρχή. 

Και κάπου εκεί σιωπηλός παρατηρητής εσύ.

 

Τα τελευταία χρόνια έχω δημιουργήσει και δοκιμάσει πολλές διαφορετικές τεχνικές για να βοηθήσω τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι να ξυπνήσουν το όνειρο μέσα τους και μετά από ένα πρόσφατο ατύχημα που είχα με την οικογένειά μου και που παραλίγο να μου στοιχίσει τη ζωή, έκανα κάποιες αλλαγές σε μια από τις πιο αγαπημένες και αποτελεσματικές τεχνικές και θέλω να τη μοιραστώ σήμερα μαζί σου.  Μη σε ξεγελάει το πόσο απλή φαίνεται, χρειάζεται να την κάνεις για να δεις πόσο αποτελεσματική είναι!

 

Έτοιμη? Πάρε χαρτί και στυλό ή κάθισε αναπαυτικά μπροστά από τον υπολογιστή σου. 

Βάλε μουσική να παίζει στο background και φρόντισε να έχεις στη διάθεσή σου 10-20 λεπτά χωρίς διακοπές και ενοχλήσεις -ναι, αυτό σημαίνει να βάλεις το κινητό σου σε airplane mode- και απάντησε στις ερωτήσεις: 

  •  Αν είχα μόνο ένα χρόνο ζωής μπροστά μου, ποια πράγματα θα έκανα?
  • Με ποιους ανθρώπους θα περνούσα περισσότερο χρόνο?
  • Ποιες δραστηριότητες θα έβαζα στη ζωή μου?

Μην μπεις στον πειρασμό να φιλτράρεις όσα έρχονται στο νου σου ως απαντήσεις. Μην περιοριστείς σε ότι αισθάνεσαι ότι είναι πιθανό να καταφέρεις.

 

Μπες βαθιά στο frame of mind ενός ανθρώπου που έχει περιορισμένο χρόνο μπροστά του και σκέψου ελεύθερα. Τι παρατηρείς διαβάζοντας τη λίστα σου? Για πόσα από όσα έχεις καταγράψει δημιουργείς συστηματικά χώρος και χρόνο στη ζωή σου?

Όσα θα καταγράψεις θα φέρουν έναν αέρα ξεκαθαρίσματος στη ζωή σου και θα βγάλουν στην επιφάνεια τις ουσιαστικές σου προτεραιότητες. 

 

Και πριν ο φόβος για την αλλαγή ή την αποτυχία προλάβει να τρυπώσει στο μυαλό σου και σε μπλοκάρει από το να φτιάξεις τη λίστα σου, να σου ξεκαθαρίσω κάτι: 

Αν για παράδειγμα γράψεις πως θέλεις «να γυρίσεις τον κόσμο για 6 μήνες» και αυτό είναι αδύνατο να συμβεί γιατί έχεις δουλειά και υποχρεώσεις, ίσως αυτό που πρέπει να μπει στη λίστα με τις προτεραιότητές σου είναι η διασκέδαση ή η περιπέτεια ή οι δραστηριότητες με φίλους -ότι είναι αυτό που για σένα αντιπροσωπεύει ένα ταξίδι- και να φροντίσεις να δημιουργείς τακτικά χρόνο και χώρο στη ζωή σου για να μπορείς να νιώθεις adventurous και ελεύθερη. 

 

Φυσικά το να ξεκινήσεις σήμερα να μαζεύεις ένα μικρό, ελάχιστο ποσό για ένα μεγάλο ταξίδι, που μπορεί να γίνει σε 2 ή και 3 χρόνια, δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά ας ξεκινήσουμε από το τι μπορείς να κάνεις σήμερα.

 

Ακόμα και οι πιο πολυάσχολοι από εμάς μπορούν να δημιουργήσουν το χρόνο στο πρόγραμμά τους για να μιλήσουν με αγαπημένους φίλους, να κάνουν 5 λεπτά διαλογισμό, να περπατήσουν για 10 λεπτά ή να οργανώσουν μια μικρή απόδραση στη φύση. Είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων. 

 

Πριν λοιπόν προλάβουν να μπουν ένα σωρό νέα “πρέπει” πάνω από αυτά που πραγματικά έχουν σημασία για εσένα, βγάλε το ημερολόγιο σου και σημείωσε πότε σκοπεύεις να κάνεις κάποιο από αυτά ή ακόμα καλύτερα σήκωσε το τηλέφωνο και κανόνισε τη συνάντηση με τη φίλη σου που αναβάλεις εδώ και καιρό.

 

Οι σημερινές σου προτεραιότητες, διαμορφώνουν την ποιότητα της ζωής σου.

Εσένα που σε οδηγούν οι δικές σου προτεραιότητες?

╰☆╮

936053_1588903621322889_4666637047003401374_nΤη Νικόλ μπορείς να τη βρεις και στο facebook και πατώντας εδώ

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *