MENU

Θερμότητα για Θηλυκότητα

Θηλυκές Αισθήσεις κάθε μέρα

20 Ιανουαρίου 2017 Comments (0) Views: 3795 Femininity

Ερωτικά Ανθοϊάματα

Σε πρόσφατες συζητήσεις περί ερωτισμού και άλλων συνηθισμένων, αγαπημένων (και μη) δαιμόνων, συνειδητοποίησα ότι πολλές από εμάς καταπιέζουμε πολλά ερωτικά θέματα και δεν τα συζητάμε για να βρούμε μια λύση. Άλλες, σε μικρά ή μεγάλα ερωτικά/σεξουαλικά/συντροφικά/οικογενειακά εμπόδια/προβλήματα προβαίνουμε σε ακρέες λύσεις (φαρμακευτικές και άλλες) για διάφορα ερωτικής φύσης δαιμόνια. Και φυσικά δεν είναι μόνο τα ερωτικά/σεξουαλικά προβλήματα υγείας, αλλά και τα θέματα καρδιάς, ψυχής, σώματος. Ως γνήσιο Boudoir, και επειδή πάντα τα λέμε έξω από τα δόντια, σου γράφω αυτό το άρθρο για να ρίξουμε φως σε πτυχές των σχέσεων, του σώματος, της σεξουαλικότητας που σπάνια συζητάμε ανοιχτά.  Και γιατί όλα ξεκινούν πρωτίστως από εμάς, τη σχέση μας με τον εαυτό μας και το ταξίδι μας στη ζωή.

Όπως και να έχει, η λήψη φαρμάκων επί παντός επιστητού έχει αρχίσει να μας γίνεται δεύτερη φύση και δεν συνειδητοποιούμε τι προκαλούμε στο σώμα μας, πολλές φορές χωρίς λόγο, ενίοτε δε χωρίς καμία ιατρική συμβουλή. Αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, ώστε να μας θυμίσω τη δύναμη της φύσης στη θεραπεία, ακόμη και την ερωτική.

Πιστεύεις στην ενέργεια; Στις δονήσεις; στο ενεργειακό πεδίο; 

Αν είσαι σαν κι εμένα και ασπάζεσαι ότι το ενεργειακό μας πεδίο είναι ένας παράλληλος, ταυτόχρονος και σημαντικός παράγοντας στο ευζήν μας, θα συμφωνήσεις ότι πολλά ερωτικά «δαιμόνια» έχουν τη βάση τους (και) στο ενεργειακό μας πεδίο. Και αν ψαχτείς να βρεις απαντήσεις και λύσεις, λάβε υπόψη σου ότι

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα άνθη για να επηρεάσουν θετικά το ενεργειακό πεδίο, να ανεβάσεις τη libido, να ηρεμήσεις την καρδιά, να απελευθερώσεις κάποιον, να νιώσεις αυτοπεποίθηση με τη σεξουαλικότητά σου…και πολλά άλλα που θα διαβάσεις παρακάτω.

Σε πολλές, λοιπόν, γυναίκες έχω προτείνει να κάνουν λήψη ανθοϊαμάτων, να συμβουλευτούν τον φαρμακοποιό τους, να μελετήσουν για αυτά και να τα δοκιμάσουν. Και αντιλήφθηκα ότι οι περισσότερες από εμάς δεν γνωρίζουμε καν τι ακριβώς είναι τα ανθοϊάματα και πώς επιδρούν ή κι αν γνωρίζουμε, μπορεί να μην έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Τα Ανθοϊάματα Η παρασκευή & η χρήση τους

Τα ιάματα είναι αποστάγματα λουλουδιών που έχουν επιλεγεί με κριτήριο την ενεργειακή τους υπόσταση. Τα ιάματα βοηθούν τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις με μεγάλη επιτυχία και μέγιστη ασφάλεια. Η δράση τους αποδεικνύεται μόνο με την αλλαγή της αύρας, όπως αυτή μπορεί να απεικονιστεί στα βιονενεργειακά μηχανήματα. Τα ιάματα μπορούν να χορηγηθούν αυτόνομα ή σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία λαμβάνει κάποιος. Δεν είναι φάρμακα. Ταυτόχρονα, δύναται να δοθούν ανεξαρτήτως ηλικίας, γιατί θεωρούνται απολύτως ασφαλή.

Γνωστά στο ευρύτερο κοινό αποτελούν τα ανθοϊάματα Μπαχ (Bach Flower Remedies) που ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας ανακάλυψε ο Άγγλος γιατρός Έντουαρντ Μπαχ στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα 38 ανθοϊάματά του παρασκευάζονται από 60 διαφορετικά λουλούδια, άνθη άγριων φυτών, θάμνων ή δέντρων και είναι τελείως ακίνδυνα, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Άλλοι τύποι και γνωστά είδη ανθοϊαμάτων που κυκλοφορούν στο παγκόσμιο εμπόριο είναι και τα Bush Flower Essenses, Australian Bush, Californian Flower Essenses κ.α., μερικά από τα οποία θα δούμε και παρακάτω.

«Ο Bach πίστευε ότι οι σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος το οποίο καταπολεμά τις ασθένειες. Οι θετικές δονήσεις των ανθοϊαμάτων έχουν θεραπευτική δύναμη η οποία μπορεί να αποκαταστήσει τη σύνδεση μεταξύ ψυχής και προσωπικότητας και να επαναφέρουν την ψυχική υγεία και ισορροπία» (Μιχαλάκη-Δερνίκου Φωτεινή, 2010)

 

Feminine Boudoir ΑΝθοιαματα quote

 

Πώς φτιάχνονται: Ο συνήθης τρόπος παρασκευής είναι αυτός της ηλιακής μεθόδου, όπου τα επιλεγμένα άνθη μένουν για τρεις ώρες σε νερό πηγής κάτω απ’ τον ήλιο. Κατόπιν τα άνθη αφαιρούνται και το ενεργοποιημένο νερό αναμειγνύεται με μπράντυ. Σε άλλες περιπτώσεις τα άνθη βράζονται στο νερό πηγής. Το αποτέλεσμα και των δύο μεθόδων είναι το μητρικό ίαμα, το οποίο διαλύεται περαιτέρω για να δημιουργηθούν τελικά τα μπουκαλάκια με τα ανθοϊάματα που αγοράζουμε από τα φαρμακεία.

Πώς χρησιμοποιούνται: Αφού ο θεραπευτής ή το ίδιο το άτομο επιλέξει τα ιάματα που του ταιριάζουν, τα λαμβάνει τέσσερις φορές τη μέρα, από τέσσερις σταγόνες κάτω απ’ τη γλώσσα. Το μάξιμουμ των ιαμάτων που μπορεί να πάρει κάποιος είναι εφτά. Δεν υπάρχει περίπτωση υπερδοσολογίας ή άλλος κίνδυνος, καθώς είναι απολύτως ασφαλή, χωρίς χημικές ουσίες. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι απλά τα ιάματα να μην δουλέψουν (Πηγές στο τέλος του post)

Τι δεν πρέπει να ξεχάσεις για τα ανθοϊάματα: Όπως αντιλαμβάνεσαι, τόσο η πρόθεση του παρασκευαστή τους όσο και η δική μας πρόθεση όταν αποφασίσουμε να λάβουμε ανθοϊάματα διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στη θεραπεία- ή καλύτερα στην εξισορρόπησή μας. Μελέτησε, ρώτα, συμβουλεύσου, δοκίμασε, αναζήτησε την γνώση μέσα από την εμπειρία με την πρόθεση της ίασης, με την πρόθεση της εξισορρόπησης, με την πρόθεση να απολαμβάνεις τη ζωή, τη σχέση σου με τον άνθρωπό σου, μα πρωτίστως με τον εαυτό σου. Τα ανθοϊάματα δεν είναι μόνο για τώρα, είναι ένα ταξίδι κι αυτά, σαν κι αυτό που κάνουμε μέσα στη ζωή, μέσα στην κάθε σχέση και στην κάθε εποχή.

Τα Ανθοϊάματα Η παρασκευή & η χρήση τους (1)

Ερωτικά Ανθοϊάματα (και όχι μόνο!)

Εδώ μας έχω συγκεντρώσει τα πιο κοινά αποδεκτά ανθοϊάματα που σχετίζονται με θέματα ερωτισμού, σεξουαλικότητας, συντροφικότητας, επαφής, αγάπης, σύνδεσης, συναισθημάτων…

Basil:  Για ανθρώπους που στρέφονται στις εξωγαμιαίες σχέσεις, στο σεξ που σχετίζεται με την πορνογραφία ή/και τη διαταραγμένη σεξουαλικότητα.  Το ανθοϊαμα ενσωματώνει την πνευματικότητα στην σεξουαλικότητα, προσφέροντας ίαση για μια ισορροπημένη και θρεπτική αγάπη μέσα από αληθινή οικειότητα. Για σεξουαλική αποσύνδεση και εντός του γάμου/σχέσης.
Billy Goat Plum: Για ανθρώπους που τρέφουν συναισθήματα ντροπής, αηδίας και απέχθειας για τον εαυτό τους ή αισθάνονται το σεξ ως βρώμικο και νιώθουν ακάθαρτοι μετά την σεξουαλική πράξη. Το ανθοϊαμα μπορεί, επίσης, να βοηθήσει και στα συναισθήματα αποστροφής λόγω προβλημάτων στο φυσικό μας σώμα, όπως η ακμή, το έκζεμα, ένα σημείο του σώματός μας που δεν θεωρούμε αποδεκτό. Το ανθοϊαμα βοηθά στο να αποκτήσουμε αποδοχή και να χαρούμε τη σεξουαλικότητά μας.
Bleeding Heart: Για ανθρώπους που βιώνουν μεγάλο συναισθηματικό πόνο και η καρδιά τους στάζει αίμα, είτε γιατί αναλώθηκαν για μια ψυχή που μπορεί είτε να τους εγκατέλειψε είτε να έφυγε από τη ζωή. Το ανθοϊαμα βοηθά, επίσης, ανθρώπους που ζουν κυρίως μέσω των άλλων, κτητικά και με έντονη συναισθηματική εξάρτηση, σε σχέσεις χωρίς ελευθερία. Το ίαμα μάς διδάσκει οτι οι σωστές σχέσεις δημιουργούνται με την προσωπική ενδυνάμωση.

Bush Gardenia: Ανανεώνει το πάθος και το ενδιαφέρον στις σχέσεις. Μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν απομακρυνθεί (εργασία, ζωή κλπ) και ο καθένας είναι στον κόσμο του να έρθουν ξανά κοντά. Βοηθά στο να ξαναδούν ο ένας τον άλλο και να αλληλοενδιαφερθούν για τις ανάγκες τους. Βοηθά το άτομο ή το ζευγάρι να επανασυνδεθεί, να εστιάσει ο ένας πώς νιώθει και τι σκέφτεται ο άλλος.

Calla Lilly : Για ανθρώπους που έχουν αμφιβολία για το φύλο τους, αυτό δημιουργεί σύγχυση και άγχος κι επιθυμούν να αποκτήσουν διαύγεια ως προς τη σεξουαλική τους κατεύθυνση. Το ανθοϊαμα βοηθά στο να μάθουμε και να αποδεχτούμε ότι κάθε άνθρωπος έχει και ανδρικές και θηλυκές ποιότητες και στο να τις αγκαλιάσουμε και τις δύο,  να ισορροπήσουμε τις πνευματικές και σεξουαλικές ποιότητες μέσα μας. Βοηθά επίσης όταν επιθυμούμε να αυξήσουμε τον μαγνητισμό μας και την ερωτική ομορφιά της ζωής μας.
Dagger Hakea: Για ανθρώπους που σε αυτή τη φάση της ζωής τους αισθάνονται πικρία, δυσαρέσκεια κι εγκατάλειψη, είτε ως παράπονο με την οικογένειά τους είτε είναι απογοητευμένοι από παλαιότερες σχέσεις για τις οποίες εξακολουθούν να έχουν επιθετικά συναισθήματα. Βοηθά και όταν υπάρχουν καταπιεσμένα συναισθήματα που σιγοβράζουν κάτω από ένα ευγενικό προσωπείο. Το ανθοϊάμα συμβάλλει τα μέγιστα στη διαδικασία συγχώρεσης.
FreshWater Mangrove: To ανθοϊαμα για τις προκαταλήψεις, που ανοίγει το μυαλό και την καρδιά σε νέες εμπειρίες. Για ανθρώπους που υιοθετούν προκαταλήψεις χωρίς να έχουν εμπειρία, που χρειάζονται να ανοίξουν το μυαλό και την καρδιά τους σε νέες καταστάσεις και αντίληψη των πραγμάτων.
Holly: Για ανθρώπους που αισθάνονται υπερβολική ζήλεια, φθόνο, έντονη καχυποψία ή εκδηλώνουν βία κι εκδικητικότητα. Το ανθοϊαμα βοηθά, επίσης, ανθρώπους που υποφέρουν πολύ μέσα τους χωρίς να υπάρχει πραγματική αιτία για τη δυστυχία τους, ανθρώπους που μπορεί να έχουν έντονα ξεσπάσματακαι δείχνουν συνεχώς θυμωμένοι, ανθρώπους που είναι σκληροί με τους άλλους και συμπεριφέρονται με αγένεια. Το ανθοϊαμα μπορεί να βοηθήσει και μικρά παιδιά που με τον ερχομό του νέου μωρού νιώθουν ζήλεια ή σε περιπτώσεις εγκατάλειψης από τον σύντροφο, σε συγκρούσεις του ζευγαριού.
Papaya: H θετική επίδραση αυτού του ανθοϊάματος είναι ότι αναπτύσσει ηρεμία στον άνθρωπο, βελτιώνει τη στάση του και την υπομονή του προς τους άλλους. Μας βοηθά, επίσης, να ξεκαθαρίσουμε αν είμαστε ταιριαστοί με τον άλλο άνθρωπο που έχουμε σχέση (ερωτική, επαγγελματική κλπ) και αν όχι, να λήξει η σχέση με τον πιο φιλικό και ειρηνικό τρόπο. Αν πάλι η σχέση είναι συμβατή, το ανθοϊάμα βοηθά τους ανθρώπους να βιώσουν ένα νέο βάθος στη μεταξύ τους επαφή και στην αλληλοκατανόηση.
She Oak: Ανθοϊαμα για γυναίκες, αν σε αυτή τη φάση της ζωής μας νιώθουμε ότι έχουμε μπλοκαρισμένα συναισθήματα ή δεν συλλαμβάνουμε παιδί από ψυχολογικά αίτια. Το ανθοϊαμα προσφέρει ορμονική εξισορρόπηση και συμβάλλει στο να αποφευχθεί η αφυδάτωση στις ωοθήκες.
Sticky Monkeyflower: Βοηθά στο να εκδηλώσουμε την βαθιά κρυμμένη σεξουαλικότητά μας μέσω της οποίας θα καταφέρουμε να συνδεθούμε με έναν άλλο άνθρωπο. Βοηθά ανθρώπους που είναι ντροπαλοί και φοβούνται να εκθέσουν τον εαυτό τους ή αλλάζουν συχνά συντρόφους για να καλύψουν τον φόβο τους. Επίσης, ανθρώπους που είναι υπερβολικά δραστήριοι σεξουαλικά, αλλά και εκείνους που υπολειτουργούν σεξουαλικά γιατί φοβούνται την ερωτική οικειότητα. Το ανθοϊαμα συμβάλλει στην αποκατάσταση της σχέσης καρδιάς και σεξουαλικότητας, προσφέροντας ισορροπία.

Wedding Bush : Για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολία δέσμευσης στις σχέσεις, είτε αυτές είναι προσωπικές ή κοινωνικές, είτε επαγγελματικές. Για ανθρώπους που όταν μια σχέση σοβαρεύει αναζητούν το επόμενο ταίρι. Αυξάνει την ικανότητα δέσμευσης χωρίς δυσκολία ή αναστολές και συμβάλλει στο να αφιερωθεί ο άνθρωπος στο σκοπό της ζωής του.

Πριν διαλέξεις και ξεκινήσεις την λήψη ανθοϊαμάτων ρώτησε τον εαυτό σου:
«Ποια είναι η πρόθεσή μου για αυτή την κατάσταση που βιώνω; Τι επιθυμώ πραγματικά; Τι ποθώ να ισορροπήσω, να θεραπεύσω, να καλυτερεύσω; «
H ικανότητά μας να αγαπάμε και να συνδεόμαστε (και ερωτικά) με τους άλλους είναι ανάλογη με το πόσο αγαπάμε τον εαυτό μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ανθοϊάματα και για να θρέψουμε τον εαυτό μας εκ των έσω, έτσι ώστε και στους άλλους να έχουμε να δώσουμε τον πιο ισορροπημένο, λαμπερό εαυτό μας.Έτσι, δύο ολόκληροι άνθρωποι θα συναντώνται και μαζί θα κατορθώνουν να μεγαλώνουν τη σχέση και την επαφή τους και να καλυτερεύουν.
Η ζωή είναι ταξίδι. Και το ταξίδι, ευτυχώς, μπορεί να έχει συνοδοιπόρους και τα άνθη.
Με ⚖ και ♡,
Κλαίρη

Πηγές:

Wikipedia, Bach Flower Essences 

Μιχαλάκη-Δερνίκου Φωτεινή, Αυτογνωσία και Αυτοθεραπεία με τα ιάματα του Bach- Μια ολιστική ιατρική προσέγγιση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών, Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, 1988-2010

Hess K., Flower Evolution, Blooming into your full potential with the magic of Flowers, Hay House, 2016

Kaminski P. & Katz R., Flower Essence Repertory- a comprehensive guide to North American & English Flower Essences for emotional and spiritual well-being

PallasDowney R., The Complete Book of Flower Essences: 48 Natural and Beautiful Ways to Heal Yourself and Your Life, 2002

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *