MENU

Αφθονία

Θερμότητα για Θηλυκότητα

15 Σεπτεμβρίου 2016 Comments (0) Views: 3390 Femininity

Άνοιξε το κέντρο σου

Είδα πολλές κλειστές γυναίκες φέτος. Κλειστές γυναίκες. Να προσπαθούν να βάλουν νέους στόχους, νέα πλάνα, να προσπαθούν γενικότερα, με μια αίσθηση δυσκολίας, αγκίλωσης, δυσαρέσκειας. Και ήθελα να τους φωνάξω «φρόντισε το κέντρο σου, άνοιξέ το, διέκρινέ το, συνειδητοποίησε ότι όλα όσα είσαι και όλα όσα φιλτράρεις πρώτα περνούν από εκεί για να προχωρήσουν στο μυαλό, στην καρδιά, στη δράση, στην απόλαυση, στη ζωή». 

Παντού γύρω μου όλη αυτή τη χρονιά έβλεπα κλειστές γυναίκες. Ίσως γιατί κι εγώ, μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει, έχω κλείσει. Ο φόβος μάς κλείνει; η έλλειψη απόλαυσης; η πολλή τεχνολογία και ο πολύς κόσμος γύρω μας; ή μήπως η αδιάκοπη προσπάθεια να είμαστε όλο και περισσότερα, να αποδίδουμε όλο και καλύτερα, να προσπαθούμε να ομορφύνουμε/καλυτερεύσουμε/στηρίξουμε/διορθώσουμε,  να μοιραζόμαστε και να σπαταλιόμαστε με την πεποίθηση πως «όλα για κάποιο λόγο γίνονται;»…

Και ξέρεις πού και πώς κλείνουμε εμείς οι γυναίκες; Μην νομίζεις ότι κλείνουμε την καρδιά ή το μυαλό… Όχι, το κέντρο μας κλείνουμε πρώτα από όλα.

Παρατεταμένη δυσαρέσκεια, συνεχόμενο τρέξιμο, ευθύνες, πληγές-απώλειες και ανησυχίες καβουρδισμένες στο τηγάνι μιας οverwhelming ζωής και φιλτραρισμένες από το πολύ μυαλό (γυναικείο μυαλό) και από μπόλικο περιπλεκόμενο συναίσθημα (γυναικείο συναίσθημα). Και όλο αυτό χτυπά (σ)το κέντρο μας: τα γυναικολογικά μας, τη μήτρα, τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες, τα στήθη μας, τη λεκάνη μας. Αυτό είναι το κέντρο μας.

Και κάπως έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω μια αναζήτηση για το πως αλλιώς μπορούμε να ανοίξουμε το κέντρο μας, να το φροντίσουμε, να το ισορροπήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα δώρα του με αυταγάπη. Σου χαρίζω, λοιπόν, όσα έμαθα, δοκίμασα και δώρισα στο δικό μου κέντρο. Τα πιο εύκολα, τα πιο γρήγορα, τα πιο ανώδυνα για να μπορεί καθεμιά από εμάς να τα εντάσσει στην καθημερινότητά της και να ανοίγει αντί να κλείνει.

«τίποτα δεν διαπερνά την ψυχή για να απολαύσει αν δεν είναι ανοιχτό το κέντρο σου»

Το σώμα επηρεάζει το μυαλό, το πνεύμα, την ψυχή. Για να μπορέσεις να ανοιχθείς στη Ζωή, να ανοιχθείς στην Απόλαυση, να ανοιχθείς στις Αισθήσεις, ξεκίνα να (ξανα)ανοίγεις το κέντρο του σώματός σου, το δεύτερο ενεργειακό κέντρο (chakra). Σου έχω ξαναγράψει για αυτό και εδώ. Σε αυτό το κέντρο ξεκινούν όλα, για αυτό και συχνά αποκαλείται «ο τόπος έναρξης» της θηλυκότητάς μας. Εδώ ρυθμίζεται η έμμηνος ρύση μας, η εμμηνόπαυσή μας και η ορμονική ισορροπία μας. Σε αυτό το κέντρο δημιουργείται το Τσι, η ζωτική μας ενέργεια. Όταν το δεύτερο κέντρο είναι σε ανισορροπία, δημιουργείται στασιμότητα ή/και παράλυση στα συναισθήματα, αλλά και στη δημιουργική μας αναζήτηση και δράση. Επίσης, όταν είναι εκτός ισορροπίας, είναι αδύναμο το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είμαστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Θέλει πολλή αγάπη και φροντίδα για να εξισορροπηθεί.

 

Relax the Organs

Feminine Boudoir Leaf Yoga

Το πιο βασικό για να ανοίξει το κέντρο μας είναι να είναι χαλαρά τα όργανα και οι μυς μας. Καθετί που συμβαίνει, κάθε αρνητικό συναίσθημα που απορρέει από αυτά που συμβαίνουν έχει αντίκτυπο στο κέντρο μας. Και όσο πιο κλειστό το κέντρο να απορροφά προβλήματα και μπλοκαρίσματα τόσο πιθανότερο αφενός να μην είμαστε ισορροπημένες και αφετέρου να ασθενούμε.

Για να χαλαρώσουμε τα όργανα και τους μυς και να ανοίξουμε σταδιακά το κέντρο μας σου προτείνω 3 βασικούς τρόπους που έμαθα με τη βοήθεια των ειδικών που συμβουλεύτηκα :

  1. Yoga με ασκήσεις Hip Opener
  2. Αυτομασάζ με την τεχνική Arvigo
  3. Θερμότητα στη διατροφή και στα άκρα

 

Hip Opener

Traininc Leaf Yoga

H Καλή Haygood είναι μία από τις πιο εμπνευστικές γυναίκες που έχω γνωρίσει, είναι δασκάλα Yoga & Pilates και υπέροχη μητέρα 4 παιδιών. Μαζί με τον συντροφό της τον Γιάννη Βάxo έχουν δημιουργήσει το studio Traininc Pilates_Leaf Yoga και μπορείς να τους βρεις εδώ και εδώ  

Η Καλή μου εξήγησε ότι η απαρχή της θηλυκότητας είναι το δεύτερο ενεργειακό κέντρο, η βάση μας, το προσωπικό μας μέρος, το ποιες είμαστε. Από εκεί ξεκινά η θηλυκή μας δύναμη.

Προτείνει την άσκηση Malasana /Hip Opener με ζεστό σώμα, είτε εντάσσοντάς τη στη γιόγκα είτε μετά από γυμναστική.

 

 

Traininc Leaf Yoga

 

 

H asana αυτή τεντώνει τους βουβώνες, το κάτω μέρος της πλάτης, το ιερό οστό και τα ισχία, διεγείρει το μεταβολισμό και τα πεπτικά όργανα και τονώνει την κοιλιά.

Εάν πονούν τα γόνατά σου μπορείς να τοποθετήσεις μαξιλαράκια αφρού /foam blocks πίσω από τα γόνατα.

Εάν τα πόδια σου δυσκολεύονται να πατήσουν στο δάπεδο, μπορείς να τοποθετήσεις κάτω από τις φτέρνες μια τυλιγμένη κουβέρτα ή μαξιλαράκια αφρού/foam blocks

 

 

 

Traininc Pilates - Leaf Yoga

 

Χαλαρώνεις τη μέση χαμηλά, οι ωμοπλάτες έρχονται μαζί, το στήθος έξω, ενώνεις χέρια σπρώχνοντας απαλά τα πόδια και το βλέμμα σου «μαλακό¨ κοιτάζει μπροστά από μια θέση σταθερότητας και επίγνωσης.

 

 

 

 

 Hip Opener Traininc Leaf Yoga 

 

 

Συμπληρωματικά ή αν δυσκολεύεσαι με τη συγκεκριμένη asana, η Καλή προτείνει στο βίντεο που ακολουθεί μία ακόμη πιο εύκολη asana στον τοίχο και σε σχήμα πλάγιου 8 / ∞ 

Δες το βίντεο εδώ  Hip Opener Traininc Leaf Yoga

 

 

 

Μασάζ Arvigo

arvigo massageΠερίπου το 80% των γυναικών έχει μήτρα που γέρνει, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κανονική ροή του αίματος και να πιέζονται νεύρα και ζωτικά όργανα.

Εάν το κέντρο μας είναι μπλοκαρισμένο, τα συμπτώματα που μπορεί να δείχνουν ότι δυσκολεύεται μπορεί να είναι: επίπονη ή ακανόνιστη περίοδος, πονοκέφαλοι, πόνοι στη μέση, κιρσοί ή και τα κουρασμένα πόδια, κυστίτιδες, συχνές κολπικές μολύνσεις, ακόμη και ινομυώματα ή δυσκολίες στη σύλληψη.

Όλα αυτά μπορεί να είναι τα συμπτώματα μιας μήτρας που δεν βρίσκεται στη σωστή θέση. Το θεραπευτικό μασάζ Arvigo και οι τεχνικές του έχουν στόχο να επαναφέρουν τη μήτρα στην ορθή της θέση, να χαλαρώσουν το μυικό σύστημα και να αποσυμφορήσουν το διάφραγμα από την πίεση. Οι τεχνικές Arvigo ™ της Maya Abdominal Therapy βασίζεται στην αρχαία τεχνική του κοιλιακού μασάζ των Maya, μια εξωτερική μη επεμβατική μέθοδο που επανατοποθετεί τα εσωτερικά όργανα που έχουν μετατοπιστεί, περιορίζοντας έτσι τη ροή του αίματος, της λέμφου, των νεύρων και του chi (της πολύτιμης ζωτικής μας ενέργειας).

Επενδύοντας 2 περίπου ώρες στα χέρια μιας θεραπεύτριας Arvigo θα βιώσεις και θα διδαχθείς τεχνικές μασάζ στην κοιλιακή χώρα, τις οποίες θα μπορείς να εφαρμόζεις καθημερινά μόνη σου, εκτός από τις 5 μέρες πριν την έμμηνο ρύση.

Για να πάρεις μια γεύση του πόσο εύκολο, ανώδυνο και απολαυστικό μπορεί να είναι αυτό το αυτο-μασάζ μπορείς να δεις στο Youtube αυτό το σχετικό βίντεο .

Για να μελετήσεις πώς αλλιώς μπορεί να σε οφελήσει αυτή η τεχνική, διάβασε και αυτό το άρθρο

❀  Προσωπικά, μετά από σύσταση φίλης, επισκέφθηκα τη θεραπεύτρια Βίβιαν Μέντζιβαρ για να μου κάνει και να μου μάθει την τεχνική του Arvigo μασάζ ώστε να μπορώ να την κάνω και μόνη μου στο σπίτι. Την Βίβιαν μπορείς να τη βρεις εδώ και στην ιστοσελίδα της ancienthealingtherapies.com ❀

 

Θερμότητα 

Ένας από τους βασικούς λόγους ανισορροπίας στο κέντρο μας είναι η υπερβολική υγρασία, το κρύο. Μιλώντας με την Ορσαλία Ψαρίδη, Διατροφολόγο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής διαπίστωσα ότι η πλειοψηφία των γυναικών στην Ελλάδα προτιμάμε περισσότερο τα κρύα ροφήματα, τις κρύες σαλάτες και, ίσως, τα πρόχειρα γεύματα που παγώνουν τον οργανισμό και είναι βλαπτικά. Σε αυτό, συχνά πυκνά, έρχονται να προστεθούν φάρμακα, το κρύο του εξωτερικού περιβάλλοντος, το air condition, το περπάτημα ξυπόλητες ή/και ανεπαίσθητα ρεύματα αέρα που μας χτυπούν και δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Για να θρέψουμε το κέντρο μας χρειαζόμαστε yang θερμή/καυτή,ζεστή η ουδέτερη (με ισορροπία yin & yang) ενέργεια.

Οι ζεστές τροφές, τα ζεστά ροφήματα και τα ζεστά ποδόλουτρα είναι τρεις βασικοί τρόποι για να θρέψουμε το κέντρο μας.

♥ Στις τροφές και στα ροφήματα κάποια θερμαντικά μυρωδικά με ενέργεια και υφή συμπαγείς που μπορείς να προσθέτεις είναι η κανέλλα, το ginger, το πιπέρι, ο σιναπόσπορος, ο κορίανδρος, το κύμινο, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο.

♥  Στο ποδόλουτρο απόφυγε το καυτό νερό και προτίμησε ζεστό/χλιαρό. Μαζί με το υγρό καθαριστικό που θα επιλέξεις μπορείς να συμπληρώσεις μέσα στο νερό και λίγο φρέσκο ή αιθέριο έλαιο ginger. Προσωπικά χρησιμοποιώ φρέσκο ginger και προϊόντα για τα πόδια και ποδόλουτρο της Menthogel  

♥Για μασάζ θερμότητας στο κέντρο σου προτίμησε καστορέλαιο. Το καστορέλαιο είναι υψηλό σε ρικινελαϊκό οξύ, πολύ αποτελεσματικός φυσικός  αντι-βακτηριακός και αντι–μυκητιασικός παράγοντας. Έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα, διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα και χάρη στο Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid) διαθέτει αξιοσήμειωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση. Μπορείς να κάνεις απαλό μασάζ ή απλή επάλειψη με καστορέλαιο, τόσο στην περιοχή της μήτρας όσο και στο κάτω μέρος της πλάτης σου για έξτρα θερμότητα κάθε μέρα.

feminine body feminine boudoir

 

❀Ευχαριστώ όλες τις θαυμάσιες γυναίκες, δασκάλες και θεραπεύτριες που βρέθηκαν στο δρόμο μου και με βοήθησαν στη γνώση του γυναικείου σώματος, στην θηλυκή ισορροπία, στην βελτίωση της γυναικείας μου ζωής. Εύχομαι πάντα, όλες μας, να μοιράζουμε γνώση που θα μας κάνει καλύτερες και πιο (ουσιαστικά) λαμπερές.

❀Εάν χρειάζεσαι οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα παραπάνω μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο info@feminineboudoir.gr

 

♥ Καλή απόλαυση

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *