MENU

Ο ευκολότερος τρόπος να ανακαλύψεις τα όνειρά σου, σήμερα

And so the summer feeling begins

13 Μαΐου 2016 Comments (0) Views: 2101 New You

Θηλυκά Εργαλεία για Οικονομική Αφθονία

Πιθανότατα να είσαι μία από τις εκατομμύρια γυναίκες που ασχολούνται εξ ολοκλήρου με τα οικονομικά του σπιτιού-της οικογένειας-της σχέσης, ή να ζεις μόνη (ή και χωρισμένη με παιδιά) και να είναι όλο επάνω σου, ή/και να σε ανησυχεί η οικονομική κατάσταση με την κρίση ανεξαρτήτως με ποιον ζεις, ή χιλιάδες άλλα σενάρια που όλες ξέρουμε ότι «παίζουν» με τα οικονομικά μας, ιδιαίτερα τέτοιες εποχές. Ή μήπως όχι;

Για να έχεις μπει να διαβάσεις αυτές τις γραμμές σημαίνει ότι κι εσύ (όπως κι εγώ) έχουμε σαν α ν ά γ κ η και εργαλεία και οικονομικές συμβουλές και αφθονία. Ή ψάχνουμε λύσεις …

Δεν σου έχω λύση. Σου έχω όμως εργαλεία. Πολλές φορές. με τα κατάλληλα εργαλεία βρίσκουμε και λύση.

Άλλες φορές, με τα κατάλληλα εργαλεία ρίχνουμε τόσο φως στην κατάσταση – όποια κι αν είναι- που αυτή βελτιώνεται.

Και κάποιες άλλες φορές, τα ίδια τα εργαλεία μπορεί να μας οδηγήσουν σε νέες λύσεις που δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί.

1-circlue

Ποια είναι τα οικονομικά σου μπλοκαρίσματα;

Δηλαδή, τι νιώθεις ότι σε μπλοκάρει οικονομικά;  Πολλές φορές, το οικονομικό μπλοκάρισμα μπορεί να ξεκινά από παλιές σκέψεις, παλιά πιστεύω ή να επηρεάζεται από την οικογένεια, τις συνθήκες, την ιδέα για τις συνθήκες, την εστίαση στα προβλήματα, στα εμπόδια, στις απειλές. Αυτές οι ερωτήσεις σκοπό έχουν να ρίξουν φως στο πως εσύ -αποκλειστικά εσύ- νιώθεις, σκέφτεσαι, αντιλαμβάνεσαι την οικονομική αφθονία για σένα. Ναι, εσύ για εσένα. Πριν βιαστείς να απαντήσεις ή να σκεφτείς αρνητικά ως προς το θέμα, πάρε χαρτί και στυλό και ανοίξου στις παρακάτω στοχευμένες ερωτήσεις:

  • Τι σκέψεις και πεποιθήσεις έχω σχετικά με τη δυνατότητά μου σήμερα να αποκτήσω περισσότερη οικονομική αφθονία; Τι σκέψεις και πεποιθήσεις έχω σχετικά με τα οικονομικά μου γενικότερα;
  • Τι σημαίνει για εμένα οικονομική αφθονία; Ας το κάνω πιο συγκεκριμένο: Πόσα ημερήσια/εβδομαδιαία/μηνιαία /ετήσια ευρώ περιλαμβάνει η αφθονία μου; Τι άλλο περιλαμβάνει;
  • Έχω ανοιχθεί ποτέ ή είμαι ανοιχτή σήμερα στην πιθανότητα και στη δυνατότητα να απολαμβάνω οικονομική αφθονία; Μήπως την μπλοκάρω και μόνο σαν σκέψη;

 

2-circle

Προγραμματίζοντας το μυαλό στην αφθονία

Ναι, θέλει επαναπρογραμματισμό το Mindset, ο εγκέφαλος, οι σκέψεις… όπως θέλεις πες το.

Ο επαναπρογραμματισμός είναι ένα εργαλείο που εστιάζει στο τι θέλεις. Όχι στο τι δεν θέλεις. Τι χρειάζεσαι, όχι τι δεν χρειάζεσαι. Στο τι ονειρεύεσαι, όχι στο τι φοβάσαι. Τα μπλοκαρίσματα που έχεις ακούσια ή εκούσια δημιουργήσει στο μυαλό σου δεν θα φύγουν εύκολα αν δεν εστιάσεις στην αφθονία.

Ο επαναπρογραμματισμός, λοιπόν, στο τι θέλεις, τι χρειάζεσαι, τι ονειρεύεσαι οικονομικά θέλει δουλειά. Τι εννοώ δουλειά? απαιτεί να ανοιχθείς σε εργαλεία γνώσης, έμπνευσης και πρακτικής εξάσκησης. Βιβλία και αναγνώσματα, σκέψεις και οραματισμοί με εστίαση στην αφθονία, ασκήσεις με Mudras, θετικές δηλώσεις-affirmations, απομάκρυνση των μίζερων οικονομικά ανθρώπων από τη ζωή σου. Ας τα πάρουμε ένα – ένα:

  • Γίνεσαι ό,τι διαβάζεις. Βιβλία, ειδήσεις και άλλα αναγνώσματα: αναζήτησε αποκλειστικά εκείνα που ταιριάζουν στο νέο Mindset της αφθονίας και που επαναπρογραμματίζουν την αφθονία στον εγκέφαλό μας. Δεν σου μιλάω μόνο για μεταφυσικά βιβλία, εξάλλου εσύ επιλέγεις και μπορείς να επιλέξεις να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου με οτιδήποτε αποφασίσεις. Απόφυγε συνειδητά βιβλία, άρθρα, ειδήσεις που εστιάζουν στην έλλειψη. Στo Library του Feminine Boudoir, πάντως, θα βρίσκεις πάντα, αποκλειστικά βιβλία αφθονίας, ποτέ έλλειψης (Promise♡)
  • Οραματισμοί και όνειρα: συνειδητοποίησε πότε οι σκέψεις σου τείνουν να εστιάζουν στο αρνητικό, στο φόβο, στην έλλειψη και συντονίσου σε νέες σκέψεις, θετικές. Σκέψεις αφθονίας. Αποκλειστικά. Οραματισμούς θα βρεις πολλούς στο διαδίκτυο για να διαλέξεις ποιος σου ταιριάζει – απαιτούν μόνο κάποιο χρόνο με τον εαυτό σου και συγκέντρωση.
  • Θετικές δηλώσεις-affirmations θα βρεις πολλά. Προσωπικά, μαζί με τη Νάνσυ Μαλλέρου έχουμε συγγράψει για 3 συνεχόμενες χρονιές τα ημερολόγια Σήμερα Θα και Καλύτερα Γίνεται με άπειρες θετικές δηλώσεις, οραματισμούς και φροντίδα για σένα. Πέρα από αυτό, best seller πρωτεργάτης των θετικών δηλώσεων υπήρξε η Louise Hay και δεν σου κρύβω ότι ξέρω πολύ κόσμο που βοηθήθηκε ποικιλλοτρόπως από αυτή την εξαιρετική γυναίκα και συγγραφέα. Μπορείς να χρησιμοποιείς τις θετικές σου δηλώσεις όπου κι αν είσαι, ανά πάσα στιγμή, ανεξαρτήτως συνθηκών.

1-3-1-e1453978401770

Mudras: θα σε τρελάνω, το ξέρω… Η ροή της ενέργειας της αφθονίας μπορεί να είναι μπλοκαρισμένη και ασταθής στο σώμα μας. Στο βουδισμό και στον ινδουισμό, από αρχαιοτάτων χρόνων, η ενέργεια της αφθονίας ξεμπλοκάρει όταν τα δάχτυλά μας δένουν όπως στο σχέδιο για 2-3 λεπτά, μερικές φορές την ημέρα, κλείνοντας απλά τα μάτια και αναπνέοντας συνειδητά.

Last but not least, ένα από τα βασικά εργαλεία για να μην αναχαιτίσεις όλη σου την προσπάθεια επαναπρογραμματισμού είναι, φυσικά, να απομακρυνθείς από τους μίζερους ανθρώπους που σε γυρνούν πίσω στο state της έλλειψης. Αν πάλι αυτό είναι αδύνατον, σου προτείνω τουλάχιστον να απομακρυνθείς από τις συζητήσεις εκείνες που εστιάζουν στην έλλειψη. Θα τον βρεις τον τρόπο, είμαι σίγουρη.

3-circle

Ελεγχος, Προγραμματισμός και μετά Δράση 

Αν όλες ή κάποιες επιλογές μέχρι σήμερα σε έχουν φέρει σε σημείο που χρειάζεται βελτίωση αυτό το ξέρεις, φυσικά, μόνο εσύ. Τα εργαλεία, ωστόσο, που μπορούν να σε εκτοξεύσουν σε πολύ καλύτερα επίπεδα οικονομικής αφθονίας (και όχι μόνο) είναι ο έλεγχος και ο προγραμματισμός και μετά η δράση. Και να πως:

Οι παλιοί έλεγαν φασούλι το φασούλι… Προσωπικά, με τις περισσότερες γυναίκες που συνομιλώ βλέπω την ίδια πατέντα: φασούλι το φασούλι αδειάζει το πορτοφόλι και δεν ξέρουν καν που ξοδεύουν. Ο έλεγχος, επομένως, είναι το Α και το Ω για να ξεκινήσεις.

Ελεγχος: είναι εύκολο να αποκτήσεις έλεγχο ως προς το που και πόσα ξοδεύεις, ειδικά τώρα που τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει η προέκταση των χεριών μας. Μια εφαρμογή αφθονίας είναι και η Spending App: Είναι δωρεάν και μπορείς να την κατεβάσεις ανά πάσα στιγμή. Σε βοηθά να καταγράφεις κάθε έξοδο που κάνεις και να το εντάσσεις αυτόματα σε κατηγορία εξόδων. Εναλλακτικά, ένα σημειωματάριο μικρού μεγέθους μέσα στην τσάντα σου και σημειώνεις τα έξοδα κάθε στιγμή.

Προγραμματισμός: ο προγραμματισμός των εξόδων -αλλά και των πιθανών εσόδων- είναι επίσης πολύ εύκολος πια. Μια εφαρμογή αφθονίας είναι και η Todoist App, επίσης δωρεάν εφαρμογή για όλα όσα έχεις να κάνεις κάθε μέρα ή θέλεις να κάνεις ανά τομέα. Ναι, μπορείς να προσθέσεις και ιδέες που θέλεις να υλοποιήσεις, να σχεδιάσεις, να διεκδικήσεις για μια ζωή γεμάτη αφθονία.

Δράση: εδώ ξεκινάς! Με κάθε τρόπο! Εσύ ξέρεις που θέλεις να πας και αν κοιτάς προς τα εκεί να είσαι σίγουρη πως σύντομα θα φτάσεις.

Προσωπικά, κάτι που με βοήθησε πολύ ως τώρα στη ζωή μου είναι το εργαλείο του 10% ή αλλιώς να αποθηκεύω πάντα και ανεξαρτήτως συνθηκών τουλάχιστον το 10 τοις εκατό των εσόδων μου. Πως γίνεται αυτό; σε έναν φάκελο, σε έναν παραδοσιακό κουμπαρά, σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ή οπουδήποτε θέλεις, δεσμεύεσαι με τον εαυτό σου να φυλάς π ά ν τ α το 1/10 των εσόδων σου. Γιατί; για τον προορισμό που θέλεις και που για σένα σηματοδοτεί την αφθονία, για ένα όνειρο που έχεις και θέλεις να το ζήσεις, για ασφάλεια, για αγορές, για το νέο σπίτι, για ό,τι μα ό,τι ως σήμερα πίστευες πως δεν γίνεται.

Προσωπικά, επίσης, πιστεύω ότι όλες αξίζουμε μια ζωή με αφθονία και όλες ανεξαιρέτως μπορούμε να την έχουμε.

Σου εύχομαι το καλύτερο και μόνο, όποιο θέλεις εσύ να είναι.

Με ♥

Κλαίρη

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *